Leg een Itamae Nori vel op met de glanzende zijde naar beneden. De korte zijde legt u naar u toe.
Bevochtig uw handen met het azijnwater, dit om te voorkomen dat de rijst aan uw handen gaat kleven. Verdeel met uw handen de helft van de rijst over het Itamae Nori vel; begin aan de kant die het dichtst bij u is en stop ongeveer 2 cm van het verste eind. Druk de rijst met uw vingers stevig aan. Bevochtig indien nodig uw handen.
Strooi de helft van de Shichimi Togarashi en van de Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro (sesamzaad) over de rijst.
Bedek het geheel met plastic folie en draai voorzichtig om zodat de Itamae Rice onderop ligt. Leg de Itamae Nori weer 2 cm van de rand van het bamboematje.
Smeer een dotje Kameya Oroshi Hon Wasabi (wasabipasta) over het midden van de Itamae Nori en leg daar ongeveer de helft van de avocado en de zalm op. Zorg dat de vulling helemaal tot aan de randen van de nori loopt.
Begin aan de dichtstbijzijnde kant. Til het bamboematje met duim en wijsvinger van beide handen op; houd met de overige vingers de vulling op zijn plaats tijdens het rollen. Rol van je af, druk voorzichtig maar stevig en wikkel de nori om de rijst en de vulling. Ontrol het matje, laat de plasticfolie om de sushirol.
Verwijder het plastic en snijd de rol in 6-8 gelijke stukken. Doop het mes na iedere snede even in water om kleven te voorkomen.
Leg de Uramaki op een bord met de gesneden zijde naar boven en serveer met Kikkoman Sojasaus en/of wasabi.
Bekijk meer recepten
さらにレシピを見る
Beef sashimi
Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.
Rice packs met gemarineerde zalm
Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe recepten, seizoensgebonden updates en exclusieve aanbiedingen — rechtstreeks vanuit Japan in je inbox.
Cookies
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op je apparaat.