Uiensoep met champignons en miso

Uiensoep met champignons en miso

Gekarameliseerde uien, champignons en een subtiele misobouillon zorgen voor diepgang en een verrassend Japans accent

Ingrediënten

Grote witte uien, 2

Champignons, 300 g

Knoflook, 2 teentjes

Roomboter, 40 g

Steranijs, 1

Itamae Miso Strong Ramen Soup, 100 g

Hakutsuru Hakutsuru Junmai Ginjo, 50 ml

Kuki Goma Abura (Goma Abura), 1 el

Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro, naar smaak

Verse peterselie, naar smaak

Verzamel de ingrediënten

Uiensoep met champignons en miso

Gekarameliseerde uien, champignons en een subtiele misobouillon zorgen voor diepgang en een verrassend Japans accent

Bereiding
  • Snijd de witte uien in dunne ringen en hak de knoflookteentjes en 200 gram champignons in kleine blokjes.
  • Doe een eetlepel roomboter in de pan en fruit hierin de ui, champignons en knoflook tot deze lichtbruin is.
  • Blus het geheel af met een flinke scheut Hakutsuru Junmai Ginjo (sake) en breng aan de kook.
  • Doe er 1 liter water, 1 steranijs en 100 gram Itamae Miso Strong Ramen Soup bij en laat met de deksel op de pan 1 uur trekken.
  • Doe in een kommetje wat plakjes rauwe champignons, wat fijngehakte peterselie, een halve theelepel geroosterde sesamzaadjes en een paar druppels Kuki Goma Abura (sesamolie).
  • Voeg de soep toe en roer goed door.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50