Uien-paprikarijst

Uien-paprikarijst

Ingrediënten

Grote ui, 2

Japanse knoflookbol, 1

Paprika, 3

Koolzaadolie, 2 el

Rijst, 450 g

Tomatenstukjes, 1 blik 400 g

Kikkoman Sojasaus, 2 el

Versgemalen peper

Verzamel de ingrediënten

Uien-paprikarijst

Bereiding
  • Schil en snipper de uien. Pel de knoflookbol en hak hem fijn. Spoel de paprika’s af, verwijder de zaadlijsten en steelaanzetten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verwarm de keramische pan op de barbecue voor boven directe hitte. Doe de olie in de pan en fruit hierin de uien in ca. 7 minuten glazig. Voeg de paprikablokjes, het knoflook en de rijst toe en roerbak alles ca. 3 minuten.
  • Voeg de tomatenstukjes incl. het sap en ca. 800 ml water toe. Voeg ook de Kikkoman Sojasaus en peper toe, roer alles goed door en kook het gerecht afgedekt ca. 20 minuten boven lage indirecte hitte. Maak halverwege de gaartijd de rijst los met een vork en controleer of het gerecht niet te veel is ingekookt (voeg anders nog een beetje water toe).

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50