Schil en snipper de uien. Pel de knoflookbol en hak hem fijn. Spoel de paprika’s af, verwijder de zaadlijsten en steelaanzetten en snijd de paprika’s in blokjes.
Verwarm de keramische pan op de barbecue voor boven directe hitte. Doe de olie in de pan en fruit hierin de uien in ca. 7 minuten glazig. Voeg de paprikablokjes, het knoflook en de rijst toe en roerbak alles ca. 3 minuten.
Voeg de tomatenstukjes incl. het sap en ca. 800 ml water toe. Voeg ook de Kikkoman Sojasaus en peper toe, roer alles goed door en kook het gerecht afgedekt ca. 20 minuten boven lage indirecte hitte. Maak halverwege de gaartijd de rijst los met een vork en controleer of het gerecht niet te veel is ingekookt (voeg anders nog een beetje water toe).
Bekijk meer recepten
さらにレシピを見る
Beef sashimi
Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.
Rice packs met gemarineerde zalm
Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe recepten, seizoensgebonden updates en exclusieve aanbiedingen — rechtstreeks vanuit Japan in je inbox.
Cookies
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt op je apparaat.