Teppo yasai

Teppo yasai

Een perfecte techniek om te bbq-en - bij voorkeur boven houtskool. De perfect garing krijgen, is een ware kunst. 

Ingrediënten

Mini aubergines (per stokje), 4

Kikkoman Sojasaus, 1 deel

Itamae Hon Mirin, 1 deel

Hakutsuru Tanrei Junmai, 1 deel

Limoen rasp, 1

Verzamel de ingrediënten

Teppo yasai

Een perfecte techniek om te bbq-en - bij voorkeur boven houtskool. De perfect garing krijgen, is een ware kunst. 

Bereiding
  • Prik de schil van de aubergine ongeveer 10x rondom in met een sateprikker
  • Frituur de aubergines 5 minuten op 170 graden. Laat daarna afkoelen 
  • Meng 1 deel Kikkoman Sojasaus, 1 deel Itamae Hon Mirin, 1 deel Hakutsuru Tanrei Junmai sake en breng aan de kook. Laat ook dit vervolgens afkoelen
  • Steek de aubergine op een teppo, grill boven houtskool en draai continue
  • Dip tussen het grillen door de aubergines in de marinade
  • Rasp er - voor het serveren - wat limoenzest over

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50