Takoyaki

Takoyaki

Gemaakt van luchtig beslag, gevuld met malse stukjes octopus en gegarneerd met romige saus, zeewier en dansende bonito flakes.

Ingrediënten

Dashi no Moto, 12 g

Lente ui, 3

Ingelegde rode gember, 2 el

Tarwebloem, 140 g

Bakpoeder, 1 tl

Eieren, 2

Kikkoman Sojasaus, 1 tl

Zout, snufje

Olie

Octopus, 200 g

Kewpie Mayonnaise, 2 el

Okonomi Sauce, 2 el

Katsuobushi (bonitovlokken), 2 el

Aonori, 2 el

Verzamel de ingrediënten

Takoyaki

Gemaakt van luchtig beslag, gevuld met malse stukjes octopus en gegarneerd met romige saus, zeewier en dansende bonito flakes.

Bereiding
  • Bereid de Dashi no Moto zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
  • Snijd de lente-ui en de ingelegde gember fijn. Snijd de octopus in kleine stukken.
  • Zeef de tarwebloem en het bakpoeder in een grote kom. Voeg vervolgens de eieren, de afgekoelde Dashi no Moto, de Kikkoman Sojasaus en het zout toe. Mix met een mixer op de laagste stand de ingrediënten goed door elkaar.
  • Verhit de Takoyaki-pan (een poffertjespan of cakepop-pan werkt ook) en vet in met olie.
  • Spuit het beslag tot de rand en vul ze met stukjes inktvis, gember en lente-ui.
  • Bak de takoyaki op middelmatig vuur gedurende 1-2 minuten. Met behulp van een lange satéprikker maak je ze los. Draai de takoyaki constant om tot ze aan alle kanten een mooie goudbruine kleur hebben.
  • Haal de takoyaki uit de pan en besprenkel met Kewpie Mayonnaise en Okonomi Sauce. Bestrooi vervolgens met Katsuobushi (bonitovlokken) en de aonori.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50