Sobanoedels met garnalen, zeekraal en ponzu-dressing

Sobanoedels met garnalen, zeekraal en ponzu-dressing

Ingrediënten

Zaoh Soba, 200 g

Kikkoman Ponzu Lemon, 3 el

Kuki Goma Abura, 2tl

Sansho no Kona Japanse peper

Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro, 1 el

Citroensap, 4 tl

Olijfolie, 5 tl

Bieslook, 2 a 3 el gehakt

Versgemalen zwarte peper

Reuze- of tijgergarnalen, 220 g

Zeekraal, 80 g

Verzamel de ingrediënten

Sobanoedels met garnalen, zeekraal en ponzu-dressing

Bereiding
  • Klop in een kommetje een dressing van de Kikkoman Ponzu, het citroensap en de sesam- en olijfolie.
  • Maak de zeekraal schoon en snijd de bieslook fijn.
  • Kook de Zaoh Soba (sobanoedels) gaar, giet ze daarna af en spoel ze af met koud water.
  • Bak terwijl de Zaoh Soba (sobanoedels) koken de garnalen met een beetje olijfolie.
  • Haal de garnalen uit de pan en bak daarna de zeekraal in een beetje olijfolie gedurende 1-2 minuten.
  • Meng de koude Zaoh Soba (sobanoedels) met de dressing, bieslook, Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro (sesamzaadjes) en zeekraal.
  • Breng op smaak met Sansho no Kona (japanse cirtuspeper) en zwarte peper. Voeg naar wens een paar eetlepels koud water toe voor een smeuïger resultaat.
  • Serveer de Zaoh Soba (sobanoedels) met de gebakken garnalen en eventueel een partje citroen.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50