Nasu Dengaku

Nasu Dengaku

Ingrediënten

Aubergine, 1

Shinsyu-ichi suwa red miso, 50 g

Sake, 75 ml

Suiker, 50 g

Olijfolie, 1 el

Peper, naar smaak

Lente ui, voor garnering

Kuki Irigoma Kuro n/of Kuki Irigoma Shiro

Verzamel de ingrediënten

Nasu Dengaku

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden en kerf diagonale lijnen in de aubergine. Hierdoor kunnen de smaken goed in de aubergine trekken.
  • Laat de aubergine weken terwijl je het glazuur bereidt. Dit verwijdert de bittere smaak die aubergine soms heeft
  • Meng de Shinsyu-ichi suwa red miso met de suiker en sake tot een glad geheel.
  • Verhit de mix tot de suiker volledig is opgelost en laat op laag vuur eventjes zachtjes door pruttelen.
  • Haal de aubergine uit het water, dep droog en bestrijk de aubergine met olijfolie. Strooi wat peper over de aubergine en bak 20 minuten in de oven.
  • Haal de aubergine uit de oven en bestrijk hem met de Shinsyu-ichi suwa red miso glazuur mix.
  • Gril de geglaceerde aubergine 5-10 minuten,
  • De aubergines zijn klaar als ze gaar zijn en de Shinsyu-ichi suwa red miso wat bubbelt. Het mag er wat donker uit zien, maar niet verbranden.
  • Garneer de aubergine met fijngesneden lente-ui en Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro (geroosterde sesamzaadjes).

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50