Kiplolly's met BBQ-mosterdsaus

Kiplolly's met BBQ-mosterdsaus

Ingrediënten

Kipdrumsticks, 12

Djonmosterd, 3 el

Koolzaadolie, 1 tl

Kikkoman Sojasaus, 2 el

Zout

Versgemalen peper

Lente-ui, 1 bosje

Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro, 3 el

Verzamel de ingrediënten

Kiplolly's met BBQ-mosterdsaus

Bereiding
  • Ontvel de kipdrumsticks. Snijd de pezen bij het bot door en schuif het vlees met duim en wijsvinger voorzichtig naar beneden, zodat je de bouten straks als een lolly kunt vasthouden.
  • Meng Meng voor de marinade de mosterd met de olie en Kikkoman Sojasaus en bestrijk hiermee de kiplolly’s royaal (bewaar de rest van de marinade). Marineer ze enkele uren of een hele nacht. Bestrooi de kiplolly’s 30 minuten voor het grillen met zout en peper.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte en verwarm hem voor op 180-200°C. Gril de kiplolly’s ca. 50 minuten boven indirecte hitte.
  • Spoel ondertussen de lente-uien af, schud ze droog en gril ze kort boven directe hitte.
  • Bestrijk de kiplolly’s kort voor het einde van de gaartijd met de rest van de marinade en bestrooi ze met Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro (sesamzaad). Gril de kiplolly’s af en serveer ze met de gegrilde lente-uien.

 

Met een drumstickhouder kun je ongeveer 12 drumsticks tegelijk en zonder omdraaien grillen. Dit handihe, makkelijk te reinigen accessoire is een must voor ale drumstickfans.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50