Geroosterde aubergine met miso en honing

Geroosterde aubergine met miso en honing

Perfect gebalanceerd: romige aubergine, rijke miso en een vleugje honing voor die subtiele zoete touch.

Ingrediënten

Aubergines, 2 middelgrote

Wite misopasta, 4 tl

Honing, 4 tl

Kikkoman Sojasaus, 1 el

Kikkoman Toasted Sesame Oil, 1 tl

Gemberwortel, 1 stuk

Knoflookteentje, 1 geschild en geperst

Lente ui, 4 gesnipperd

Kuki Irigoma Kuro of Shiro (sesamzaadjes), 2 tl

Verzamel de ingrediënten

Geroosterde aubergine met miso en honing

Perfect gebalanceerd: romige aubergine, rijke miso en een vleugje honing voor die subtiele zoete touch.

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en smaak je mes een diamantpatroon in het vruchtvlees. Let hierbij op dat je niet door de schil snijdt
  • Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier en leg de plakjes aubergine hierop, met de gesneden kant naar boven
  • Meg de miso, honing, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Toasted Sesame Oil, gember en knoflook met 2-3 eetlepels water tot een gladde pasta
  • Smeer dit over de gesneden kant van de aubergines
  • Rooster ze 35-45 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn
  • Besprenkel met de lente-ui en Kuki Irogoma (sesamzaadjes) en serveer

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50