Gemarineerde zalm don

Gemarineerde zalm don

Vers, smaakvol en onweerstaanbaar: gemarineerde zalm is het geheime ingrediënt voor een perfecte maaltijd.

Ingrediënten

Zalm, 100 g

Goma Abura, 1 tl

Kikkoman Sojasaus, 150 ml

Hon Mirin, 50 ml

Itamae Rice, 1 kom

Wasabi Furikake, naar smaak

Takaokaya Aonori, naar smaak

Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro, naar smaak

Verzamel de ingrediënten

Gemarineerde zalm don

Vers, smaakvol en onweerstaanbaar: gemarineerde zalm is het geheime ingrediënt voor een perfecte maaltijd.

Bereiding
  • Marineer de zalm met Goma Abura (sesamolie), Kikkoman Sojasaus en Hon Mirin. Zet dit 20 minuten in de koelkast
  • Doe een laagje gekookte Itamae Rice in een kom. Strooi hier wat Wasabi Furikake eroverheen en dek af met een tweede laag Itamae Rice
  • Haal de zalm uit de koelkast en bak deze aan beide kanten 10 seconden in een koekenpan. Snijd de zalm in plakjes en leg het op de Itamae Rice
  • Bestrooi met de Takaokaya Aonori en/of Kuki Irigoma Kuro of Kuki Irigoma Shiro

Tip: vervang de zalm voor tonijn. De tonijn hoef je na het marineren niet te bakken, maar snijd deze meteen in plakjes.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50