Gegrilde peentjes op Japanse wijze

Gegrilde peentjes op Japanse wijze

Ontdek de verrassende smaak van gegrilde peentjes met een Japanse twist

Ingrediënten

Bospeen (indien verkrijgbaar liefst in meerdere kleuren), 500 g

Zonnebloemolie, 2-3 el

Yama Yakitori Sauce, 8 el

Sap en zeste van een halve sinaasappel

Verzamel de ingrediënten

Gegrilde peentjes op Japanse wijze

Ontdek de verrassende smaak van gegrilde peentjes met een Japanse twist

Bereiding

Je kunt deze bereiding in de oven doen op grillstand 200°C of op de BBQ.

  • Was de peentjes en borstel ze eventueel schoon (niet schillen).
  • Meng de peen met de olie zodat ze allemaal goed zijn ingesmeerd.
  • Gaar de peentjes in de oven of op de bbq (indirect) in circa 15 minuten. De exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van de peentjes. Prik met een vork om te checken of ze zacht zijn.
  • Meng het sinaasappelsap met Yama Yakitori Sauce en de helft van de zeste.
  • Verdeel 6 eetlepels van deze saus over de gegaarde peentjes en zorg er voor dat ze allemaal geglaceerd zijn.
  • Leg de peentjes nog circa 10 minuten terug in de oven of op de BBQ.
  • Serveer de peentjes met de laatste 2 eetlepels saus en restant van de sinaasappelzeste.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50