Gegrilde dorade met groenten en sojaglace

Gegrilde dorade met groenten en sojaglace

Ingrediënten

Hele dorades (geschulb), 2

Ui, 1

Teentje knoflook, 1

Gember, 3cm

Shii take, 6

Uchibori Sushi Vinegar, 4 el

Yama Unagi Kabayaki saus, 6 el

Cherry tomaatjes, 10

Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro, 1 el

Bosui, 2 stengels

Verzamel de ingrediënten

Gegrilde dorade met groenten en sojaglace

Bereiding
  • Verwarm de BBQ op 170 graden. Snijd de dorades 3 maal in aan beide filet kanten en leg ze op de BBQ. Draai de dorades na circa 4 minuten om.
  • Snijd ondertussen de ui in grove stukken en snipper de knoflook en gember fijn.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit de ui knoflook en gember. Snijd ondertussen de shii take in grove stukken en voeg deze toe, bak circa 2 minuten mee.
  • Blus de pan af met de Uchibori Sushi Vinegar (Sushi su) en de Yama Unagi Kabayaki saus.
  • Kook circa 2 minuten door en voeg dan de cherry tomaatjes nog 1 minuut toe
  • Snijd de bosui schuin in ringetjes. Strooi de Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro(sesame zaadjes) over het gerecht.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50