Flat iron steak Caribbean style

Flat iron steak Caribbean style

Ingrediënten

Bruine rum, 125 ml

Kikkoman Sojasaus, 125 ml

Citroensap, 2 el versgeperst

Knoflook, 1 teen

Mosterd, 1 tl

Gemberpoeder, 1/2 tl

Versgemalen peper

Flat iron steak, 1 (sukade 750 - 800 g)

Verzamel de ingrediënten

Flat iron steak Caribbean style

Bereiding
  • Meng voor de marinade de rum met de Kikkoman Sojasaus, het ananassap en citroensap in een kom. Pel de knoflookteen, pers hem erbij en roer hem erdoor. Voeg de mosterd, het gemberpoeder en peper naar smaak toe.
  • Leg de steak in een schaal, voeg de marinade toe en marineer het vlees een paar uur of nog liever een hele nacht in de koelkast.
  • Neem de steak weer uit de marinade, dep hem droog en gril hem ca. 1,5 minuut boven directe hoge hitte. Draai de steak een kwartslag voor een mooi grillpatroon en gril hem nog eens 1,5 minuut. Draai de steak om en gril hem ook aan de andere zijde.
  • Neem de steak van de barbecue en laat hem afgedekt een paar minuten rusten.
  • Snijd de steak met een scherp mes schuin in plakjes en serveer.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50