Bonensalade met miso yuzudressing en sesampanko

Bonensalade met miso yuzudressing en sesampanko

Ingrediënten

Yama Miso Yuzu, 3 el

Uchibori Rice Vinegar, 4 tl

Yama Food Panko, 30 g

Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro, 2 el

Olijfolie, 2 el

Sperziebonen, 400 g

Cannelinibonen, 250 g

Cherry-tomaatjes, 350 g

Plantaardige olie, 3 tl

Knoflook, 2 tenen

Bosuitjes, 2

Grof gemalen zwart peper

Zout, naar smaak

Verzamel de ingrediënten

Bonensalade met miso yuzudressing en sesampanko

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  • Kook de sperziebonen beetgaar in water met eventueel een beetje zout. Giet ze daarna af, spoel ze af met ijskoud water en laat ze goed uitlekken.
  • Giet de cannelliboontjes af, spoel deze af met water en laat ze goed uitlekken.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel ze met 1 tl plantaardige olie en strooi er een beetje zout over. Hussel de tomaatjes en bak ze daarna in de oven gedurende 5 minuten tot de velletjes openbarsten en de tomaatjes zacht zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  • Snijd de bosui in dunne schuine plakjes.

Maak de sesampanko als volgt:

  • Halveer de 2 tenen knoflook overlangs.
  • Bak deze in 2 el olie gedurende 2 minuten op zacht vuur zodat de knoflook zijn smaak afgeeft aan de olie zonder ze te laten bruinen.
  • Voeg dan de Yama Food Panko toe en bak deze al roerende tot hij goudbruin is (pas op dat de panko niet aanbrandt).
  • Doe dan het vuur uit en voeg de Kuki Irigoma Kuro en/of Kuki Irigoma Shiro (geroosterde sesamzaadjes) toe. 
  • Breng de sesam panko op smaak met royaal grof gemalen zwarte peper en een beetje zout. Haal de knoflook eruit en laat de Yama Food panko afkoelen.
  • De knoflookteentjes zijn zachter geworden en milder en zoeter van smaak. Bewaar ze om in de dressing te gebruiken.

Maak tot slot de miso yuzudressing:

  • Klop in een kommetje 3 el Yama Miso Yuzu dressing met 4 tl Uchibori Rice Vinegar (rijstazijn) en 2 el olie tot een homogeen mengsel.
  • Voor nog meer smaak kun je nu ook de zachte knoflook (overgehouden van de panko) toevoegen. Prak deze eerst fijn of pureer.
  • Meng op een grote schaal of op aparte borden de cannellinibonen met de sperziebonen en de helft van de bosui. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en bedruppel de salade met de dressing.
  • Strooi de resterende bosui erover en een deel van de sesam panko.
  • Serveer de rest van de Yama Food panko apart in een schaaltje erbij zodat deze lekker krokant blijft.

Bekijk meer recepten

さらにレシピを見る
Beef sashimi
Beef sashimi

Sashimi kent natuurlijk iedereen! Heerlijk vers rundvlees, vaak koud geserveerd.

Rice packs met gemarineerde zalm
Rice packs met gemarineerde zalm

Vol smaak, klaar in een handomdraai: rice pack met gemarineerde zalm.

Teriyaki Chicken Sando
Teriyaki Chicken Sando

100% Japanse oorsprong

Inspirerende recepten

Voor 12.00 besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €50